Gyertyaállás közben neked is a gyertyakészítésen jár az eszed?

Nem áll szándékomban magyarázkodni, de mégiscsak az a helyzet, hogy mindössze fél éve járok jógázni. Ez talán megmagyarázza azt, hogy nem igazán tudok összpontosítani, kikapcsolni, és mindenfelé csaponganak a gondolataim.

Ez történt például a múlt héten is, mikor a szarvangászana gyakorlatot végeztük, ami magyarul a gyertyaállást jelenti.

Miközben a többiek már valószínűleg a békés zen állapotában leledzettek, addig nekem a gyertyaállásról teljesen automatikusan és egyértelműen a gyertyakészítés jutott az eszembe. Az a helyzet ugyanis, hogy a gyertyakészítés a hobbim, amihez nem igazán sikerült eddig a kellő alapanyagokat beszereznem. Ha sikerült is megfelelő minőségű termékeket találnom, akkor az is nehézséget jelentett, hogy az alapanyagokat egy csomó helyről kellett megrendelnem, ez pedig rendszerint rengeteg energiát emészt fel, másrészt pedig fölösleges postaköltséget is jelentett, hiszen illatolajok, kanócok, tégelyek, a színezőkről már nem is beszélve mind-mind plusz postaköltséget generáltak. 

Ezt el is panaszoltam az ominózus jóga órát követően az egyik csoporttársamnak, aki igyekezett megnyugtatni, hogy a problémámra létezik egy meglehetősen hathatós megoldás. Ez a megoldás pedig nem más, mint a pipereporta.hu, amely valóságos Eldoradója a kézműves termékek és a kézműves kozmetikai alapanyagoknak.

Otthon utána is néztem, hogy valóban működik-e a pipereporta.hu-nál a gyertyakészítés esetében a „mindent egy helyről” elve.

gyertyakészítés

A weboldalukat könnyen meg is találtam, és úgy érzékeltem, hogy egy roppant könnyen kezelhető és átlátható webes felületre kerültem.  

Azonnal észrevehető módon a vízszintes menüsorban megtalálhatjuk a „kategóriák” főcímet, és tényleg láthatóvá válik az egész „repertoár”, többek közt a „gyertyakészítés alapanyagai” címke is. Ennél a meghatározásnál zárójelben szerepel egy impozáns szám is, mely a termékek mennyiségét jelöli. Ez ebben az esetben több mint 390 darabot mutatott.

A gyertyakészítés alapanyagaira kattintva láthatjuk is, hogy mik ezek a termékek pontosan.  ĺgy megtaláljuk az illatolajokat, a folyékony gyertya színezőket, a szilárd gyertya színezőket, a viaszokat, kanócokat, gyertyatégelyeket, sőt még glittereket és csillámokat is.

Én elsőként az illatolajokat vettem górcső alá. 

Ezeket az illatolajokat igazából nemcsak gyertyákba, hanem diffúzorokba, gyertya gyöngyökbe és minden otthoni alkalmatosságra javasolják, amivel csak a lakást illatosítani szeretnénk.

A termékek szigorú szűrőnek vannak alávetve, így például nem tesztelték állatokon őket, ezenkívül pedig parabén- és allergénmentesek, és mindenekelőtt hatalmas választékban állnak rendelkezésre.

Ugyanakkor a pipereporta.hu fontosnak tartotta jelezni, hogy nem mindegyik termék használható fel kozmetikumokban.  

A kínálatban például olyan illatokkal is találkozhatunk, mint a bazsarózsa replika, vagy a magnólia illat, aztán az “ópium”. De ami igazán az én figyelmemet ragadta meg, az nem más, mint: „a mikulás péksége” illat. Erre személy szerint tényleg nagyon kíváncsi lennék. Egyébként az illatolajok kiszerelése nagyon változatos – a 10 ml-es mennyiségtől egészen az 1000 ml-es mennyiségig változik.  

Ezt követően a folyékony gyertya színezőket néztem meg mélyrehatóbban. Itt rögtön a főoldalon már egy figyelmeztetést találtam arról, hogy ezek az anyagok nagyon tömények. Példának okáért, 10 kg viaszba a legtöbb színezőből csupán 1, illetőleg 6 grammot javasolnak javasolnak. Ezek a színezők keverhető is egymással, úgyhogy bátran próbára tehetjük a kreativitásunkat, és játszhatunk a színekkel. A pipereporta.hu azt kéri, ha nagyobb kiszerelést szándékozunk náluk vásárolni, úgy arról előzetesen kérjünk árajánlatot. A színek közt böngészve én már meg is találtam a kedvenceimet- a burgundít, a tomato redet, peach blossom-ot, a dinnyezöldet és a magentát. 

Szilárd gyertya színezőből összesen négy darab található a pipereporta.hu kínálatában. Ezek: a neon narancssárga 25 grammos és 5 grammos kiszerelésben, valamint a neon zöld – hasonló analógiára 25, illetőleg 5 grammos kiszerelésben.

A következő színező a glitterek és csillámok. Ezeket a csodás készítményeket nemcsak gyertyákhoz, hanem tulajdonképpen mindenféle dísztárgy dekorálásához ajánlják, sőt festékekbe, lakkokba is beletehetjük őket.

A választékban ebből a fajta színezőből összesen 22 féle termék található. Ennek megfelelően a webshopból beszerezhető hologram csillám fekete, kék, lila és magenta szín, vagy éppen zöld árnyalat is. Ezek a termékek egy nagyon dekoratív, feltűnő, extravagáns külsőt adnak a kezelt felületeknek. 

És mire lehet még szükségünk, ha gyertyakészítésre adjuk a fejünket? Még a témában abszolút tájékozatlanok is egyből rávágnák, hogy természetesen gyertyatégelyre. Ebből a hasznos kis eszközből összesen 25 féle-fajta közül választhatunk a pipereporta.hu-nál.

Az én tetszésemet leginkább az átlátszó tetős óarany, fémből készült tégely nyerte el, de a választékban mindenki megtalálhatja a stílusához legközelebb állót.

ĺgy például az érzelmes lelkületűek fémtégely kivitellel szív formájú alkalmatosságokat is találhatnak piros ezüst, illetve rose gold színekben. De ne gondoljuk, hogy a pipereporta.hu leragadt a klasszikusoknál, ugyanis még a minimalistákra is gondoltak, hisz ők akár üveg tégelyekbe is helyezhetik elkészült remekművüket.

Az alapdarabok sorából nem hiányozhatnak a viaszok sem. Ezt a termékcsoportot összesen 10+ féle verzióban szerezhetjük be a webshopból. A különféle állagú és színű viaszok közt találunk például szójaviaszt, aztán gyertya zselét, valamint pasztilla formában beszerezhető itt még repceviasz zselé is.

Ha valami igazán különlegesre vágyunk, akkor meglephetjük magunkat kerax gyertyazselével, vagy méhviasszal is, klasszikus sárga árnyalatban. Ezt a sárga méhviaszt többféle módon is felhasználhatjuk: nemcsak gyertyákban, hanem krémekben, ajakápolókban is hasznát vehetjük, hiszen nagyon hasznos tulajdonságokkal rendelkezik. Nemcsak hegképző és gyulladás csökkentő tulajdonsága ismert, hanem a többi viasszal összevetve, gyertyában felhasználva sokkal fényesebben ég, füstmentes és bónuszként még édes, mézes illatot is áraszt. És ha még nem lenne elég a sok pozitív tulajdonság: vízlepergető tulajdonsággal is bír, valamint érzéketlen a penészre.

Kanóc nélkül sincs nagyon gyertya. A pipereporta.hu-nál összesen 20 féle fajtája közül választhatunk. A webshopban különféle fakanócokkal, fakanócokhoz fémtalpakkal, aztán viaszolt kanóc talppal találkozhatunk – a legegyszerűbbektől egészen a professzionális hullám formátumig.

A pipereporta.hu-ról könnyen rendelhetünk – a szokásos, hagyományos metódussal – a termékekre rákattintva, egyszerűen a kosarunkba helyezhetjük a megvásárolni kívánt darabokat.

A postázás 25.000.-Ft értékű rendelési tétel után ingyenes.

A szállítás többféle módon megoldható: GLS automatákba, Foxpost automatákba, illetőleg kérhetjük GLS-sel házhoz szállítással is, valamint az MPL futárszolgálatot is igénybe lehet venni.

Ha valaki személyesen is meg szeretné nézni, fogni és főképp illatozni a pipereporta.hu csodálatos kínálatát, és esetleg személyesen venné át a megrendelt és összekészített csomagját, ez sem lehetetlen. A pipereporta.hu ugyanis fizikai bolttal is rendelkezik Budapesten, a XX. kerületben, a Jókai utca 105. szám alatt.

Amennyiben személyes átvételt szeretnénk, akkor a termékeket előre összecsomagolják, és arról e-mail-ben értesítést küldenek.

A csomagok átvételére hétfőtől – csütörtökig, délután 15 órától 17 óráig van lehetőség. Ennél az átvételi verziónál előre ki kell fizetnünk a megrendelt csomag árát.

Összességében azt mondhatom, hogy szerencsés vagyok, amiért nem tudok annyira befelé koncentrálni jóga órán. Hogy miért mondom ezt? Hát azért, mert ha nem kalandoztak volna el a gondolataim a gyertyaállás közben, akkor nem szerzek tudomást a pipereporta.hu-ról.