Balaton parti jóga a legnagyobb partiarcokkal

Balaton parti jógázás a természetben

Ha van szép dolog az életben, akkor az a jóga. Elképzelni sem tudok ennél megnyugtatóbb, relaxálósabb tevékenységet. De ha mindezt azzal is megspékeljük, hogy természetközelben, vagy vízparton végezzük… elmondani sem tudom, milyen szép élmény. Ha kimegyek a természetbe, akkor kora reggel szoktam jógázni. Szeretem az érzést, hogy eggyé válok az engem körülvevő környezettel, hallom, ahogy zizegnek a levelek a fákon, érzem, ahogy idefújja a virágok illatát a szél. A legszebb természetközeli jóga élményem eddig a Balaton partján ért engem. A szüleimmel nyaraltunk, a kedvemért egy kiesőbb, a turisták által még kevésbé felfedezett részen. Így sokkal érintetlenebbnek hatott a természet is. Találtam egy olyan járást a parthoz, amelyet úgy tűnt, nem igazán ismernek vagy szeretnek az emberek. Nos, én kihasználtam a helyzetet, és azon a héten azt a csücsköt neveztem ki az én privát Balaton parti jógasarkomnak.

Lánybúcsú szervezés a Balaton partjára

Idén nyáron aztán úgy alakult, hogy több ízben is volt szerencsém ellátogatni a Balatonra. Az egyik a szüleimmel megvalósult nyaralás miatt történt – de a másik eseményre nem számítottam! Történt ugyanis, hogy a legjobb barátnőmnek, aki szintén nagy természet rajongó, megkérték a kezét. Így hát rám hárult az a nemes feladat, hogy megszervezzem a lánybúcsúját. Ez kihívásos feladat volt, a baráti körünkről ugyanis tudni kell, hogy nem túl nyugodt, relaxálós emberekből áll – sokan pontosan az ellentettjeim személyiségben. Szerencsére találtam egy olyan lehetőséget, ami azoknak is megfelelő választás lehet, akik 5 percnél tovább nem tudnak megülni a fenekükön, és az olyan hozzám hasonló személyiségeknek is, akik igénylik a tartalmas kikapcsolódásban a levezetést és a meditációt. Ezért ha ti si vegyes csapatnak szerveztek bulit, nagyon ajánlom, hogy keressétek fel a https://balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ oldalt, nem fogjátok megbánni!

A https://balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ oldalon ami legelőször szemet szúrt az az volt, hogy van olyan csomagjuk, amiben a parti mellett rekreációra is van lehetőség. Ez a csomag Felejthetetlen hétvége névre hallgat, és a tapasztalataink alapján valóban felejthetetlen, nem mindennapi élményt nyújt a résztvevőknek. Ezt a csomagot elsősorban azoknak ajánlják a szervezők, akik több napos ünneplést terveznek, így ha ilyesmiben gondolkodtok, érdemes minél hamarabb belevágni a szervezésbe. Nekem azért volt szimpatikus ez az opció, mert így nem rohanós az ünneplés, és tényleg van lehetőség arra, hogy a bulika felépüljön. Mi sem csalódtunk. A megérkezés után lepakoltunk, mindenki kiválasztotta a saját kis kabinját, és rögtön egy kellemes hajókirándulással indítottunk a Balatonon. Nagyon jó idő volt, közben lehetett borozni, koktélozni – az italfogyasztás ugyanis korlátlan a résztvevők részére.

Buli, jóga és rekreáció egyetlen hétvége alatt!

A hajókázás így a bemelegítő kör része volt, utána jöhetett a partikázás a balatoni éjszakában. Én ezt a részt kevésbé viseltem jól, megmondom őszintén, jobban élveztem a magyar tenger hullámait, mint az embertömegét, de a csapat nagy része láthatóan kifejezetten jól érezte magát a buli közben. A szórakozóhelyekre ingyen látogathattunk el, és kedvezményesen juthattunk hozzá az italkínálathoz is. Miután jól kibuliztuk magunkat, visszamentünk a hajóra, hogy kicsit pihenjünk, és kialudjuk magunkat. A rekreációban a harmadik programpont is segített, reggel ugyanis nyugtató wellness programokon lehetett részt venni, azokat viszont én is rendkívül élveztem. Mindez ráadásul igen impozáns körben történt, ugyanis a kikötő mellett, egy luxus szálloda szolgáltatásait vehettük igénybe! Akinek pedig kedve és az étvágya is megjött buli közben, a kikötőben vendég volt egy nagyon finom vacsorára és reggelire a közeli panorámás étteremben.

Úgyhogy tulajdonképpen nem is panaszkodhatom, nagyon szép hétvégét töltöttünk el a balaton partjén, és végül mindenkinek tetszettek a programok. Https://balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/, hálás vagyok, hogy rád találtam – tartsátok észben ti is, ha valóban felejthetetlen élményt szeretnék adni a lánybúcsúra!