A fogmegerősítő jógapóz

A barátnőm annyira magára talált a jógában, hogy már oktatóként dolgozik. Nem ebből él, de néhány hónapja elvégzett egy képzést és most órákat tart majdnem minden este egy jógastúdióban. Szoktam hozzá menni és nagyon élvezem az óráit, szerintem zseniálisan rá tud hangolódni a többiekre és élvezetes órákat tart. Sajnos az utóbbi időben összesűrűsödött a programom és nem tudtam menni hozzá, ezért összefutottunk egy kávéra, hogy beszélgessünk.

Egy nagyon mókás történetet mesélt a legutóbbi órájáról. Egy fiatal srác volt a történet főszereplője, akit már én is láttam többször a jógaórákon. Egyik este beviharzott jógázni, de mondta, hogy a meditációról előbb el kell mennie, mert különben nem ér oda a fogorvoshoz. Kérdezte a barátnőm, hogy mi történt a fogaival, vagy esetleg csak kontrollra megy? Erre a srác kissé szégyenkezve bevallotta neki, hogy otthon is szokott jógázni és az egyik ilyen saját gyakorlása annyira jól sikerült, hogy az egyik állós pózból elesett és lefejelte a szekrényt. Ez önmagában nem volt akkora gond, de úgy beverte a fejét, hogy egy foga kiesett. És mivel egy feltűnő helyen lévő foga volt, mindenképpen pótoltatni akarta.

fogpótlás gyorsan

Itt szúrtam közbe, hogy a fogorvosommal beszélgettem a legutóbbi kontroll alkalmával és pont ő mondta, hogy minden esetben érdemes pótolni a kiesett vagy kihúzott fogat, mert eltolódik a többi és a több éves fogszabályozás eredménye megy tönkre, illetve az ellentétes oldalon lévő fog a párját keresve kiemelkedik a fogívből. Az pedig nem túl esztétikus, de még csak nem is egészséges. Tudom, hogy nem olcsó mulatság a fogpótlás, de tényleg érdemes rászánni a pénzt. Ezzel egyetértett a barátnőm is, bár szerencsére mindketten csak elméleti síkon találkoztunk ezzel a problémával.

A srác a jógaóra vége előtt tíz perccel felpattant és elszaladt, hogy a fogpótlás gyorsan le legyen tudva. Este még írt is a barátnőmnek, hogy sikerült a fogpótlás, és másnap este is menne órára. És esetleg nincs-e valamilyen fogmegerősítő póz a barátnőm repertoárjában, amivel sokáig a helyén tudja tartani az új fogát. Érdekes, hogy egyeseknek a jóga nem csak egy mozgásforma, hanem konkrétan megoldás mindenre, az egész életüket erre építik. Jót nevettünk a fogmegerősítő pózol, próbáltuk elképzelni, milyen lehet. A barátnőm mindenesetre csak annyit írt vissza a srácnak, hogy sajnos nincs ilyen póz, a fogak megerősítésében a fogorvos az illetékes. De ha van kedve, a srác hozza el a fogorvosát is nyugodtan egy jóga órára és akkor közösen kitalálnak egy fogas pózt.