Diákmunka után van idő jógára is

Már nem is tudnám jóga nélkül elképzelni az életemet. Régebben sokat szorongtam, és a tartásom sem volt az igazi, de a jóga olyan változásokat indított el a testemben és a lelkemben is, amire nem is számítottam – sokkal könnyebben tudok például kikapcsolni. A jóga egyébként úgy került a látóterembe, hogy egyik kedves barátnőm már egy ideje űzte ezt a hobbit, és egyszer elhívott magával egy próbaórára. Már régóta szerettem volna kipróbálni a jógát, mert úgy voltam vele, hogy talán ez lesz az a mozgásforma, ami hosszú távon megadja azt, amire vágyom. És így is lett, milyen jó, hogy akkor elmentem arra a foglalkozásra! Bár biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb így is odasodort volna az élet, de még jobb volt, hogy így egy kedves barátnőmmel tudtam menni egy olyan jógaoktatóhoz, akiben neki már megvolt a bizalma ekkor. Azóta sajnos már másik helyre kell járnunk, mert a város másik végébe költöztünk, és nem tudnánk összeegyeztetni a munkánkkal az ingázást, de azért jógatáborba el szoktunk járni a régi oktatónkhoz.

Ha a fővárosban vagy a környéken élsz, és budapesti diákmunka érdekelne a tanulmányaid végzése mellett, akkor jó helyen jársz! Mivel én megtaláltam azt az állást, ami nem csak hogy összeegyeztethető az egyetemi óráimmal, hanem valós karrierlehetőséget is kínál a számomra, így szívből ajánlom a TopiWork Iskolaszövetkezetet annak, aki hasonlóban gondolkodik. Csak biztatni tudnék mindenkit, hogy frissítse rendszeresen az oldalt, mert ennél kényelmesebb módja azt hiszem, hogy nincs a megfelelő diákmunka megtalálásának. Hatalmas előny, hogy nem kell az iskolaszövetkezethez telefonálni, vagy személyesen bemenni az irodájukban, hanem elegendő online nyomon követni, hogy mikor kerül fel új állás. Így budapesti diákmunka tekintetében kiváló lehetőséget kínál a TopiWork Iskolaszövetkezet, emellett akár alkalmi és otthonról végezhető munkát is találhatunk az oldalon, szóval nem kell csüggednie azoknak sem, akik nem a fővárosban élnek, számukra is vannak opciók.

A TopiWork felhozatalát először látva egyből úgy voltam vele, hogy különböző jellegű állásokat fogok megpályázni, aztán majd látom, hol lesz kölcsönös az érdeklődés. Nem akartam beszűkíteni a lehetőségemet csak gyakornoki munkákra, egyébként sem tartok még abban a félévben. De hogy tényleg az álommelóra kerüljek be… Először el sem hittem! A budapesti diákmunka tekintetében valóban nem lehet panasz, mert sok a lehetőség, bár természetesen érdemes minél hamarabb jelentkezni, ha megtetszik egy állás, és megfelelünk a feltételeknek. De azt hiszem, hogy nálam a jól összerakott CV is sokat nyomhatott a latba. Nagyon figyeltem arra, hogy minden tanácsot megfogadjak, és azokat a szakmai dolgokat emeljem ki, amik relevánsak lehetnek a munka szempontjából. Ez persze nem különösebben egyszerű, főleg akkor, amikor még pályakezdőnek számít a jelentkező. De az én példám is azt mutatja, hogy be lehet kerülni olyan diákmunkára, amit hosszabb távon is el tudsz magadnak képzelni! Szóval nagyon örültem, és azóta már több barátomnak is ajánlottam ezt az iskolaszövetkezetet. Bízom benne, hogy ők is megtalálják majd a számukra legjobb lehetőségeket, és hasonló céllal született ez a posztom is, bár tény, hogy most a Pest megyeiek előnyben vannak, mint ahogyan arra már korábban kitértem.

A TopiWork régóta működik együtt azokkal a cégekkel, akiknek munkaerőt közvetít, így ezt is tekinthetjük egyfajta garanciának munkavállalói szempontból. Másrészt minden lényeges információ szerepel az állások adatlapjain, és tényleg csak néhány kattintás a jelentkezés a munkákra, ha be van készítve a naprakész önéletrajzod. Másrészt a bérezés is – vagy konkrétan, vagy egy intervallumban megadva – szerepel a meghirdetett pozíciók mellett, így egyből ki tudjuk számítani, hogy a ráérés mellett mennyi bevételre számíthatunk, akár részmunkaidős pozícióról, akár teljes állásról van szó. A lényeg, hogy az óráiddal összeegyeztethető legyen a munka, de mivel bőven akad lehetőség, és ráadásul gyakran frissül az oldal az újabbnál újabb melókkal, ezért biztos vagyok benne, hogy minden helyzetben lehet találni megoldást.

budapesti diákmunka

Ezek után azt hiszem, nem maradt más hátra: ha még nem tetted meg, nyisd meg a topiwork.hu linket, és vesd bele magad a legszuperebb fővárosi és környékbeli állásajánlatokra! Legyen szó műszaki, fizikai, gazdasági vagy IT munkáról, bőven van miből válogatni a különböző kategóriákban. Akad olyan munka is, ahol már komolyabb szakmai ismereteket, esetleg nyelvtudást várnak el, így képességeidhez, ambícióidhoz mérten tudsz pályázni.

Remélem, hogy érdemes volt ezt a kis rögtönzött bejegyzést megírnom a TopiWork-kel kapcsolatos tapasztalataimról, és meghoztam a kedveteket azzal kapcsolatosan, hogy rajtuk keresztül vállaljatok diákmunkát! Az biztos, hogy nagyon profi és gyakorlott csapatról van szó – ha az oldalt átböngészve még bármilyen kérdés felmerülne bennetek, akkor keressétek őket bizalommal!