A kft alapítás sem várhat tovább, ha így folytatom

Néhány évvel ezelőtt kezdtem el jógázni, ráadásul nem is magamtól, hanem hosszas unszolásra mentem el az első órára. Egy barátnőm nyaggatott már régóta, mert mindig csak panaszkodtam neki a gerincfájdalmairól, de igazán sohasem tettem azért, hogy jobban érezzem magamat. Aztán végre hajlandó voltam elmenni vele az első órára, és onnantól kezdve már nincs megállás. Most ott tartok, hogy lassan nem várhat a kft alapítás, mert már nem elegendő nekem órákat tartani a jóga centrumomban, hanem fel kell vennem alkalmazottakat is.

Már megnéztem, hogy milyen lehetőségeim vannak, és elég kecsegtető a helyzet. Van egy olyan cég például, akik kimondottan azzal foglalkoznak, hogy lebonyolítsák helyettünk a kft alapítás, vagy a bt alapítás dolgát. Nyilván, aki vállalkozni akar, azért nem árt, hogyha egy kicsit utánanéz ezeknek a dolgoknak is jogilag, meg úgy összességében mindenhogy, de az, hogy a topcegalapitas.eu megcsinálja az egész folyamatot hivatalos keretek között helyettünk, az elég barátságos dolog.

A kft alapítás ezzel a módszerrel gyakorlatilag csak egy egyzetetést és egy személyes aláírást vesz igénybe, minden mást a topcegalapitas.eu intéz. Jó, azért gondolhatjátok, hogy lesz még így is feladatunk, hiszen van egy csomó minden, amit meg kell mondanunk ahhoz, hogy elő tudjanak készülni az alapító okirattal. De magát a jogi környezetet ők adják hozzá, ráadásul nagyon jó áron, ami nem kis dolog. Így igazából nem marad semmi más az aláírások után, csak hogy várjuk a cégbírósági bejegyzést. Ha az megérkezett, akkor pedig még van pár kötelezettségünk. Ilyenek többek között, hogy be kell jelenteni magunkat a NAV felé, méghozzá abból az okból, hogy jelezzük, hogy milyen formában fogjuk teljesíteni az adókötelezettségeinket. Aztán meg bankszámlát kell nyitni, és már mehet is az első számla – hm, milyen boldog pillanat is az!

A folyamat kulcsa a topcegalapitas.eu-n kívül a jó könyvelő. Egy jó könyvelő minden adóügyi dologban spíler és naprakész, és jó tanácsokat fog tudni az adózást, valalmint egyáltalán a kft alapítást illetően.

Ennél a cégnél minden fel van töltve a webre, tehát ha valaki tőlük szeretne segítséget kérni abban, hogy a kft alapítás zökkenőmentesen történjen, akkor mindenről tud előre tájékozódni. Arról, hogy milyen kérdésekre számíthat az alapítást illetően, hogy milyen folyamat milyen határidővel fog lezajlani, hogy milyen teendők lesznek még az alapítást követően na és persze, hogy mindez mennyibe kerül egészen pontosan. Van lehetőség csak a kft alapítás dolgát intézni, és van arra is mód, hogy az ember székhelyet is béreljen. Nekem csak a cégalapításban lesz szükségem segítségre, de abban biztos, hogy őket fogom felkeresni valamikor a következő hetekben.