Uncategorized

A barátnőm most éppen jógázik

Egyik barátnőm pár hónappal ezelőtt elkezdett jógázni. Maga sem tudta, hogy mire vállalkozik, de izgalmasnak tartotta, meg hát az is közrejátszott nála, hogy ez milyen trendi dolog és biztos, hogy neki is tetszeni fog. Ő az a fajta lány, aki sokszor azt se tudja, hogy mit kezdjen magával. Nem azért, mert olyan sok szabadideje van, de nem is azért, mert nincs mit csinálnia és nincsenek olyan problémái, mint másoknak: munkába járni, pénzt keresni, albérletet fizetni, stb. Pont, hogy az ellenkezője. Annyi minden érdekli őt, olyan sok mindent kipróbálna, de hát ennyi mindenhez lassan egy élet is kevés lenne.

Eljárt már különböző edzésekre is, ahol különböző gépeket kellett használni, különböző technikákat, de járt ő már sima aerobik edzésre is. Kipróbálta magát a munka területén is több féle dologban, szerencsére abban azért elég jól megtalálta a helyét. De még így is van egy csomó szakma, amit szívesen kipróbálna. Persze rengeteg ilyen munkához pluszban ki kellene képeznie magát és új dolgokat tanulni, de arra meg a nap 24 órája elég kevés.

És még sorolhatnám, hogy mik vannak az ő kis bakancslistáján. De nincs is ezzel semmi gond. Szerintem azzal van gond, ha valakit semmi nem érdekli. Úgyhogy most nála a jóga volt éppen a következő a listán. Már két vagy három hónapja rendszeresen eljár jógázni reggelente. Hogy a gyakorlatok flottul menjenek, még otthon is szokott gyakorolni. Ha éppen nem úgy jön ki a lépés, hogy el tudjon menni a jógastúdióba, akkor otthon jógázik. Nem hagyja ki az alkalmakat. Csinálja, ahogy tudja. És ezért nagyon becsülöm. Nem csak belekap a dolgokba, rendesen kipróbálja őket, időt ad magának és ha valami tényleg tetszik neki és élvezi, akkor azt szívből csinálja. És ahogy látom, most a jógával is így van. Azt mondta, hogy tetszik neki és hogy úgy érzi, mintha kicsit kezdene megnyugodni és már nem akarna állandóan valami új dologba belekezdeni úgy, hogy közben az előzőnek nem adott elegendő időt. Remélem, hogy a jógában most megtalálta önmagát.